Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Τεκτονισμος κινδυνευει μονο απο τους ανθρωπους του

Κάποτε πριν πολλά χρόνια, κατάφορτος διλήμματα και ανησυχίες, που ξεπερνούσαν την τρέχουσα πραγματικότητα, στάθηκα αποφασισμένος μπροστά στην θύρα του Μυστηριώδους Πνευματικού Ναού των Τεκτόνων και την έκρουσα ως ελεύθερος και χρηστοήθης. Άνοιξε. Με δέχτηκαν. Εντάχθηκα αμέσως στην κοινή προσπάθεια λάξευσης της Αρετής και αναζήτησης της Αλήθειας. Δεν μετάνιωσα ποτέ. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα συστήματα, πολιτικά, θρησκευτικά, φιλοσοφικά, ο τεκτονισμός είναι βιωματικός, είναι φιλελεύθερος, αντιδογματικός, πανανθρώπινος, βαθιά ανθρωπιστικός. Παράγει αδιαλείπτως Πολιτισμό! Αμφισβητεί, χάριν της αλήθειας, μέχρι την ίδια του την υπόσταση. Γι αυτό τον λατρεύω και τον υπολήπτομαι. Κωφεύω στις κακοήθεις μυθοπλασίες του όχλου και των διάφορων «μουλάδων» που θεωρo;ύν τους μασόνους, ένα κλάμπ ισχυρών και σκοτεινών τύπων που με την συνδρομή των …Εβραίων διευθύνει τις τύχες του Κόσμου! Είναι δε …σατανιστικός και …αντίχριστος! Αυτά, φυσικά, δεν ακούγονται για πρώτη φορά και προσωπικώς πιστεύω ότι εάν πάψουν να ακούγονται τότε πράγματι κάτι δεν θα πηγαίνει καλά στην αδελφότητα! Θα έχει πάψει να ενοχλεί τους βέβηλους!..
Δυστυχώς ο Τεκτονισμός κινδυνεύει σοβαρά μόνο από τους ανθρώπους του! Πολυδιασπασμένος, ποικιλώνυμος, απαξιωμένος, όπως κάθε τι θεσμικό στην Ελλάδα δεν λέει να ηρεμήσει από τις φιλοδοξίες και τις μηχανορραφίες των αφιλοσόφητων και ηθικά ανερμάτιστων ηγετίσκων του που διαρκώς τον αναταράσσουν και τον διαιρούν!
Σύμπτωμα κάθε φορά της ανήκεστης βλάβης του, είναι οι διώξεις διάφορων ενοχλητικών κατ’ εφαρμογήν πλήθους πειθαρχικών διατάξεων που κατατείνουν εν τέλει στην δίωξη των διαφορετικών Ιδεών – πράγμα απαράδεκτο για την πατροπαράδοτη τεκτονική πρακτική. Γιατί εκτός των άλλων οι διώξεις είναι κάθε φορά επιλεκτικές. Π.χ. Εάν κάποιος στον δρόμο δει αυτοπροσώπως την διάπραξη μιας κλοπής και φωνάξει «κλέφτης! κλέφτης!» θα κατηγορηθεί για ...διατάραξη της κοινής ησυχίας, για …δημόσια συκοφάντηση του «κλέφτη» ενώ ο κλέφτης δεν θα ενοχληθεί από κανέναν! Ούτε γάτος, ούτε ζημιά! Δυστυχώς!
Παιδιά δεν πάει έτσι! Δεν πάμε πουθενά έτσι! Έχει συσσωρευθεί τόση αδικία, τόσο καραγκιοζιλίκι και τόση υποκρισία στη σοφίτα που αλλοίμονο αν εκραγεί!
Δεν έχω κακή πρόθεση για κανέναν ειδικά. Άλλωστε δεν ενδιαφέρομαι ούτε για αξιώματα, ούτε για άλλες ματαιοδοξίες. Με νοιάζει μόνο η ψυχή μου και η ισορροπία μου. Αλλά και οι ψυχούλες των αδελφών μου, ένθεν κακείθεν, που γυρεύουν πνευματικό καταφύγιο κοντά μας, καταμεσής της καταιγίδας. Σε καμία περίπτωση όμως ως «ήμερο» δεν θα παραμερίσω να περάσει το «άγριο»! Δεν θα συναινέσω στην εκβαρβάρωση που επιχειρείται. Φτάνει πια!....
Σωτηρης Καζακης

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σας! Έτσι είναι τά πράγματα. Ας κάνουμε τήν διαφορά ο καθένας μας, ίσως τότε οι πολλοί καταλάβουν οτι ο τεκτονισμός είναι ήθος, αξίες, αρχές, και γιά νά τό απλουστεύω είναι τρόπος ζωής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός ανέστη. Αδελφέ, αν όντως σε "νοιάζει μόνο η ψυχή μου" να γνωρίσεις ουσιαστικά τον ένα και μοναδικό Τριαδικό Θεό. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ιερείς, όπως ο π. Θεόδωρος Κουμαριανός, Ph.D. (πρώην Φυσικός), π. Ιωάννης (εκκλησάκι στην οδό Βύρωνος στην Πλάκα), κ.α. --, Ph.D. πρώην μασόνος και πνευματικό τέκνο του αείμνηστου π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου, Ph.D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή